aA
Puikus receptas iš Italijos. Puikiausiai tinka vegetarams, nes jame nėra jokių mėsos priedų, o tik daržovės - cukinija, svogūnas, moliūgas... Tačiau jeigu norite "stipresnio" akcento, galite įpjaustyti gabalėlį kumpio. Tačiau garantuojame, kad ir be kumpio šis omletas puikaus skonio! Ypač tiks lengvai vakarienei arba savaitgalio pusryčiams. Skanaus!
Itališkas omletas
Pasiruošimui: 25 minutės,
Kepimui: 18 minučių,
2-4 porcijos.

63 ml alyvų aliejaus,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 maža tarkuota morka,
1 maža tarkuota (turėtų būti jauna, žalia luobele) cukinija,
250 ml tarkuoto moliūgo,
85 ml pjaustyto mažais kubeliais fermentinio sūrio,
pusė arbatinio šaukštelio druskos,
pusė arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų,
5 kiaušiniai.

Supilti 2 šaukštus aliejaus į įkaitintą keptuvę ir apkepinti supjaustytą svogūną. Po to dėti kitas tarkuotas daržoves: morkas, cukiniją ir moliūgą. Troškinti jas dar apie 3 minutes. Apkepusias daržoves suversti į dubenį ir leisti kiek atvėsti. Tuomet sudėti į daržoves sūrio gabaliukus, suberti druską, pipirus ir viską išmaišyti. Tada į šią masę supilti ir įmaišyti plaktus kiaušinius.

Įkaitinti likusį aliejų keptuvėje ir supilti omleto masę. Išlyginti ir kepti 3-5 min. Jei omleto viršuje susikaupia neiškepusios kiaušinio masės, reikia palenkti keptuvę taip, kad skystas kiaušinis per omleto kraštą subėgtų į dugną. Taip kartoti ir toliau kepti tol, kol omletas apkeps. Jei norite, kad omleto viršus būtų labiau apskrudęs, reikėtų jį trumpam pašauti į orkaitę. Patiekti į stalą karštą, supjaustyti ir valgyti. Galima paskaninti žalumynais. Tiks vegetarams.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0