aA
Įkyrus rudens lietus gal ir erzina, tačiau pabandykite įžvelgti tame ir gera: miškuose pagaliau pradėjo dygti grybai. O tai reiškia, kad dzūkės tikrai "nebus nuogos", o visi mėgstantys grybus galės mėgautis šiomis keptomis, virtomis ir konservuotomis miško gėrybėmis. Kai prisigrybausite, pabandykite išsikepti ir pyragą su grybais.
Pyragas su grybais_5
Pyragas su grybais_5
Tešlai reikės:

3 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
1 pakelis sausų mielių (10 g),
50 g sviesto,
2 kiaušiniai,
1 valg. šaukšt. cukraus,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

500 g šviežių grybų,
1 didelė svogūno galva,
druskos ir pipirų pagals skonį,
1 valg. šaukšt. miltų.

Pyragas su grybais_1

2 stiklines miltų prasijokite, suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius. Truputį pašildytame piene išleiskite mieles su 1 valg. šaukšt. miltų ir 1 arbat. šaukšt. cukraus ir pastatykite šiltai. Kai mielės ims “vaikščioti”(burbuliuoti), supilkite jas į dubenį su miltais.

Pyragas su grybais_2

Tešlą gerai išminkykite ir pastatykite dubenį šiltai (galima įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu), kad tešla pakiltų. Kai tešla padidės 2-3 kartus, ją dar kartą išminkykite ir pakartokite visą procedūrą dar 2 kartus. Paskui tešlą padėkite ant miltais pabarstyto švaraus paviršiaus ir gerai išminkykite, pridedant, jei reikia, miltų.

Pyragas su grybais_3

Tešlą padalinkite į 2 dalis – didesnę ir mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite ja kepimo formos dugną, paliekant kaip galima aukštesnius kraštus. Uždenkite servetėle ir palikite 15 min.

Pyragas su grybais_4

Įdarui nuvalykite grybus, supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite svieste kartu su susmulkintu svogūnu. Baigiant kepinti pabarstykite grybus 1 valg. šaukštu miltų, kad skystis sutirštėtų.

Paruoštą įdarą sukrėskite ant apatinio paruošto kepimui pyrago sluoksnio.

Pyragas su grybais_5

Mažesnę dalį tešlos iškočiokite apskritimo forma ir uždenkite juo pyrago viršų. Užspaudykite pyrago kraštus, pirštu viduryje padarykite duobutę ir patepkite pyragą išplaktu kiaušinio tryniu. Palikite 15 min., paskui kepkite 210-240° karštumo orkaitėje maždaug 30 min. Pyragą geriau patiekti karštą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Maskva tvirtina perėmusi kaimo rytų Ukrainoje kontrolę (1)

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį pareiškė, kad šalies pajėgos užėmė kaimą, esantį...

Didelė avarija Alytuje: susidūrė motociklas ir automobilis, abu nukentėję vairuotojai išgabenti į ligoninę papildyta

Sekmadienį Alytuje įvyko didelė eismo nelaimė. Pranešama apie du nukentėjusius vyrus.

Irakas kriminalizavo homoseksualius santykius priimtas įstatymas sukėlė pasipiktinimą tarptautinėje erdvėje

Irako parlamentas priėmė įstatymą, kuriuo kriminalizuojami tos pačios lyties asmenų santykiai ir...

Ar tikrai Lietuva nukentėjo nuo Ukrainoje susprogdintos nešvarios atominės bombos?

Socialiniuose tinkluose bandoma prikelti anksčiau plačiai paplitusį melą apie Ukrainoje neva...

Dubajus praranda savo žavesį turtingų rusų akyse (3)

Prieš dvejus metus, kai prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo invaziją į Ukrainą, Dubajus tapo...

Nuo šiol „Gmail“ jus pasieks ne visi laiškai: griežtus pokyčius paskatino viena svarbi priežastis

Vos keli apsikeisti laiškai lėmė prarastas viso gyvenimo santaupas – taip dar visai neseniai...

Maxas spaudžia maksimaliai, bet Schumio rekordai laikosi: ar dar ilgai?

Šiais laikais rasti intrigą arba net jos užuominų „Formulės-1“ čempionate nėra paprasta –...