Tešlai reikės:

3 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
1 pakelis sausų mielių (10 g),
50 g sviesto,
2 kiaušiniai,
1 valg. šaukšt. cukraus,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

500 g šviežių grybų,
1 didelė svogūno galva,
druskos ir pipirų pagals skonį,
1 valg. šaukšt. miltų.

2 stiklines miltų prasijokite, suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius. Truputį pašildytame piene išleiskite mieles su 1 valg. šaukšt. miltų ir 1 arbat. šaukšt. cukraus ir pastatykite šiltai. Kai mielės ims “vaikščioti”(burbuliuoti), supilkite jas į dubenį su miltais.

Tešlą gerai išminkykite ir pastatykite dubenį šiltai (galima įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu), kad tešla pakiltų. Kai tešla padidės 2-3 kartus, ją dar kartą išminkykite ir pakartokite visą procedūrą dar 2 kartus. Paskui tešlą padėkite ant miltais pabarstyto švaraus paviršiaus ir gerai išminkykite, pridedant, jei reikia, miltų.

Tešlą padalinkite į 2 dalis – didesnę ir mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite ja kepimo formos dugną, paliekant kaip galima aukštesnius kraštus. Uždenkite servetėle ir palikite 15 min.

Įdarui nuvalykite grybus, supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite svieste kartu su susmulkintu svogūnu. Baigiant kepinti pabarstykite grybus 1 valg. šaukštu miltų, kad skystis sutirštėtų.

Paruoštą įdarą sukrėskite ant apatinio paruošto kepimui pyrago sluoksnio.

Mažesnę dalį tešlos iškočiokite apskritimo forma ir uždenkite juo pyrago viršų. Užspaudykite pyrago kraštus, pirštu viduryje padarykite duobutę ir patepkite pyragą išplaktu kiaušinio tryniu. Palikite 15 min., paskui kepkite 210-240° karštumo orkaitėje maždaug 30 min. Pyragą geriau patiekti karštą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją