Ingredientai

Jei daržoves virsite per ilgai, jos ne tik taps neišvaizdžios ir ne tokios skanios, bet ir praras visus vitaminus.

Gaminimo eiga

Vienas daržoves pakaks virti vos 2-3 minutes, kitas reikia net iki keliolikos minučių.

Bendra taisyklė viena - verdant daržoves nepilkite daug vandens, pakaks tik šiek tiek apsemti. Dar geriau daržoves virti garuose.

Pateikiame laikus, kiek reiktų virti skirtingas daržoves. Pagal juos dėkite daržoves verdant sriubas ar troškinius.

Jei virsite supjaustytas bulves vandenyje pakaks 15-20 minučių, jei garuose – 10-12 minučių.

Brokolius geriausia virti 4-6 min. vandenyje ir 5-7 min. garuose.

Žiedinius kopūstus - 4-6 min, vandenyje ir 3-5 min. garuose.

Burokėlius - 30-60 min. vandenyje ir 40-60 min. garuose.

Morkas - 7-10 min. vandenyje ir 4-5 min. garuose.

Šparagines pupeles - 6-8 min. vandenyje ir 5-8 min. garuose.

Cukinijas - 3-4 min. vandenyje ir 5-6 min. garuose.

Žaliuosius žirnelius - 8-12 min. vandenyje ir 4-5 min. garuose.

Briuselio kopūstai - 10 min. vandenyje ir 8-10 min. garuose.

Špinatai - 2-5 min. vandenyje ir 5-6 min. garuose.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai