Ingredientai

Įdaryti vaisiai gali pakeisti įprastus, gal net pabodusius, vaisių patiekalus. Tokį vaisių paruošimą siūlome visiems, kurie nori įtraukti daugiau vaisių į savo ir savo šeimos mitybos racioną. Priklausomai nuo paruošimo, įdaryti vaisiai tiks tiek kaip desertas, tiek kaip puikus energijos užtaisas pusryčiams – jį spėsite pasigaminti skubėdami į darbą.

Gaminimo eiga

Šiuo metu jau pradėjus nokti kriaušėms, slyvoms bei obuoliams, prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti tris šių vaisių receptus.

Nuodėmingos karamelizuotos kriaušės

Kriaušės ir sūris – vienas kitą papildantis derinys. Kepant kriaušes jos natūraliai karamelizuojasi, tampa minkštos ir ypatingai saldžios, o drauge su rikotos sūriu atsiskleidžia kiek kitoks kriaušių skonis.

„Atskirame dubenėlyje pasiruoškite porą šaukštų lydyto sviesto, o lėkštėje sumaišykite vieną šaukštą cukraus ir cinamono, įberkite žiupsnelį trintų gvazdikėlių. Kriaušes nulupkite ir išskobkite jų vidų taip, kad neliktų sėklų. Atskirai pasiruoškite įdarą – rikotos sūrį išplakite su vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniu. Pasiruoštas kriaušes pamirkykite į sviestą, o tada į cukraus ir cinamono mišinį. Su peiliu ar nedideliu šaukšteliu kriaušės vidų užpildykite įdaru ir kepkite 25 minutes – iki 170 C temperatūros orkaitėje“, – sako maisto ekspertė.

Rūgštu ir saldu: ožkos sūriu įdarytos slyvos

Lietuvoje augančių slyvų derlius gana rūgštus, todėl bene pagrindinis jų panaudojimo būdas – uogienės. Kulinarė A. Rasmussen pataria slyvas iškepti su įvairiais priedais, taip išradingai panaudojant net rūgštesnių vaisių derlių.

„Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir truputį pabadykite mediniu pagaliuku slyvos minkštimą – tik neperdurkite odelės. Per skylutes slyva geriau prisigers įdaro. Dubenėlyje sumaišykite ožkos sūrį, medų ir smulkius avižinius dribsnius. Pasiruoštą mišinį uždėkite ant slyvos viršaus ir kepkite 170 C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių“, – pataria kulinarė.

Obuoliai su klasika tapusiu „rududu“

Saldintame vandenyje virti obuoliai ir virtas kondensuotas pienas, turbūt ne vienam sukelia nostalgiją. Siūlome prisiminti vaikystę ir pasigaminti patobulintą šio patiekalo versiją.

„Išskobkite obuolių vidų ir sudėkite į verdantį, pasaldintą vandenį – virkite apie 10 minučių. Su kiaurasamčiu išimkite obuolius ir sudėkite ant servetėlės, kad nubėgtų likęs vanduo. Dubenėlyje sumaišykite kreminį sūrį su pora šaukštų „rududu“, įberkite džiovintų spanguolių ar razinų. Prikimškite obuolio vidų pasiruoštu įdaru ir kepkite apie 15 minučių 180 C temperatūros orkaitėje“, – sako maisto žinovė.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai