Ingredientai
Bulvės
500
g
Svogūnai
100
g
Pievagrybiai
500
g
Vištiena
400
g
Pienas
100
ml
Grietinė
50
g
Sūris
100
g
Miltai
20
g
druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves sudėkite virti kartu su lupenomis. Išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Sutarkuokite burokine tarka.
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite mažą šaukštelį sviesto ir sudėkite kepti smulkiai pjaustytą vištieną. Apkepkite, kol gražiai apskrus.
Vištieną išimkite ir toje pačioje keptuvėje ant nedidelio kiekio sviesto apkepkite pjaustytus pievagrybius ir griežinėliais pjaustytus svogūnus.
Į pievagrybius suberkite prieskonius, miltus ir gerai išmaišykite.
Supilkite pieną, įdėkite grietinės ir išmaišykite. Maišykite ir kaitinkite kelias minutes.
Suberkite vištieną, išmaišykite ir supilkite į apkepo indą.
Ant viršaus suberkite tarkuotas bulves.
Ant bulvių tolygiai suberkite tarkuotą sūrį.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Atsiliepimai