Ingredientai

Gaminimo eiga

Ruošdami žiedinius kopūstus į pasūdytą vandenį įpilkite šiek tiek pieno – taip išsaugosite šios daržovės spalvą. Išvirtą žiedinį kopūstą trumpam įmerkite į šaltą vandenį, o tada tiekite ant stalo.

Ruošdami bulvių košę nukošę bulves sudėkite jas atgal į karštą puodą, uždenkite ir palikite nugaruoti 5 minutes. Iš bulvių išgaruos visa drėgmė, o sutrintos jos bus puikios tekstūros, sugers sviestą ir grietinėlę kur kas geriau.

Ruošdami šparagus nuskuskite stiebelius, apvoliokite vienodame cukraus ir druskos kiekyje, palikite pastovėti 10 minučių. Tada šparagus nuskalaukite ir ruoškite jūsų pasirinktu būdu.

Norėdami paruošti tobulą daržovių sriubą, iš pradžių apkepinkite ant įkaitinto aliejaus ar sviesto supjaustytas morkas, svogūnus ir pomidorus – tik tada pilkite skysčius. Taip apdorotos daržovės atskleis savo skonį, o jose esantis cukrus karamelizuosis.

Visada pirkite kuo šviežesnius česnakus, nes nuo jų šviežumo priklauso jų saldumas. Šviežių česnakų skiltelės tvirtos, jos neturi būti suminkštėjusios, susiraukšlėjusios ar pažeistos. Jei ant česnakų skiltelių jau atsiradę žalių daigelių, juos būtina pašalinti, nes jis dar labiau didina česnakų kartumą.

Jei ketinate česnakus kepinti, geriau jau pjaustykite juos griežinėliais, bet nekapokite smulkiai – mažesnė tikimybė, kad taip supjaustyti česnakai susvils.

Jei norite, kad keptos daržovės būtų traškios, imituokite intensyvią pramoninių orkaičių naudojamą kaitrą. Maksimaliai įkaitinkite orkaitę, tada įdėkite tuščią kepimo formą ar groteles į orkaitę 10-15 minučių. Daržoves (labiausiai tinka morkos ar Briuselio kopūstai) šlakstykite alyvuogių aliejumi, barstykite druska ir pipirais, tada daržoves dėkite į įkaitintą skardą. Šiuo metodu ruošiamos daržovės kepamos didelėje kaitroje, todėl daržovėse esantis cukrus greitai karamelizuojasi.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai