Ingredientai

Tikrai bandėte žuvį troškinti, kepti keptuvėje ar kepsninėje, bet ar drįsote ją ruošti druskoje? Šiandien yra ta diena, kai į šį klausimą atsakysite teigiamai!

Gaminimo eiga

Žuvis mūsų šalies virtuvėje yra nuo senų senovės. Kiekviena šeimininkė tikriausiai turi savo firminį ir artimiausių žmonių pamėgtą receptą. Galiausiai tai viena svarbiausių mitybos raciono dalių: mažai kaloringas, lengvai virškinamas baltymų šaltinis, pasižymintis vitaminų ir mineralinių medžiagų gausa. Prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo pamėgtą žuvį kepti išsaugant naudingas medžiagas ir nenaudojant riebalų:

„Kilogramui žuvies iškepti jums reikės kilogramo druskos, 2 kiaušinių baltymų, 60 gramų vandens ir 2 šaukštų pankolio sėklų. Viską sumaišykite. Gautu druskos mišiniu išklokite skardą taip, kad dar tilptų žuvis. Ant mišinio viršaus įtaisykite žuvį ir atidžiai ją visą padenkite likusiu druskos mišiniu“, - sako A. Rasmussen.

Kepkti druskoje paruoštą žuvį maisto ekspertė pataria įkaitintoje 230 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Taip pat kulinarė A. Rasmussen rekomentuoja iš orkaitės ištrauktą skardą palikti penkioms minutėms atvėsti, o tada nuimti druskos sluoksnį ir patiekti žuvį su karštu garnyru. Šis ruošimo būdas tinkamas daugeliui populiarių žuvų, svarbiausia, kad ji būtų šviežia ir su odele, kuri nusilups kartu su druskos sluoksniu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai