Ingredientai

Cukrus 3 puodeliai
Vanduo 2 puodeliai
Citrinos 0.5 vnt.
Miltai 2 puodeliai
Sausos mielės 1 šaukštas
Druska 1 šaukštelis
Cukrus 1 šaukštelis
Vanduo 1 puodelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Tris puodelius cukraus supilkite į puodą ir užpilkite dviem puodeliais vandens. Maišant užvirkite, kai cukrus ištirps, supilkite išspaustas citrinų sultis. Virkite dar penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Miltus sumaišykite su druska, cukrumi ir sausomis mielėmis.

Maišant supilkite puodelį šilto vandens. Išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele. Palikite valandai šiltai, kad iškiltų.

Puode įkaitinkite du-tris puodelius aliejaus. Šaukštu kabinkite nedidelius gabaliukus tešlos ir dėkite virti.

Kai apskrus, spurgas išgriebkite ir dėkite į paruoštą sirupą. Sirupe spurgos tegul atvėsta.

Išgriebkite, nuvarvinkite ir apiberkite sezamo sėklomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai