Ingredientai

Švara tviskančios taurės ne tik suteikia daugiau estetikos stalui, bet ir byloja apie etiketo išmanymą, tačiau jų priežiūra – gana sudėtinga. Visgi net 48 proc. indaplovių turėtojų vengia taures patikėti šiam prietaisui ir jų švara rūpinasi rankiniu būdu. Kaip prižiūrėti taures ir išvengti baltų taškelių?

Gaminimo eiga

1. Naudokite specialias programas

Taurių plovimas rankomis ne tik užima daugiau laiko, tačiau kyla pavojus susižeisti, jei taurė blizginama per stipriai. Tačiau parinkus tinkamą programą indaplovėje galima plauti beveik visus indus, netgi plono stiklo taures.

„Trapių stiklinių indų plovimui ir džiovinimui indaplovėje įdiegtos specialios programos, todėl plaunant taures rekomenduojama naudoti būtent stiklo gaminiams skirtą programą. Tai padės užtikrinti, kad stiklo paviršius plovimo metu bus maksimaliai apsaugotas nuo pažeidimų ar įskilimų, o nešvarumai – kruopščiai pašalinti”, – pasakojo „Electrolux“ buitinių prietaisų ekspertas Petras Gendvilis.

Ekspertas įspėja, kad taures galima pažeisti tik tuo atveju, jeigu šios pastatytos nestabiliai ir uždarant indaplovės stalčių gali nuvirsti. Taip pat, jei naudojamos netinkamos programos, pavyzdžiui „intensyvi” ar „greita”, kai plaunama pernelyg aukštoje temperatūroje.

2. Plaukite tik žemoje temperatūroje

Ypatingos priežiūros reikalaujančios taurės turėtų būti plaunamos ir džiovinamos ne aukštesnėje kaip 60 laipsnių temperatūroje. Todėl stiklo programa veikia kur kas žemesnėje temperatūroje nei kitos indaplovėje esančios programos.

„Plaunant taures kartu su kitais indais, reikėtų įvertinti jų užterštumą, kadangi žemoje temperatūroje nešvarumus pašalinti yra kur kas sudėtingiau. Taurių nerekomenduojama plauti kartu su keptuvėmis ar puodais, kurių priežiūra reikalauja aukštesnės temperatūros ir intensyvesnio plovimo“, – pastebėjo P. Gendvilis.

Plaudami indus žemesnėje temperatūroje sumažinsite elektros energijos sąnaudas ir tai leis sutaupyti. Taip pat patartina rinktis programas su ilgesnėmis džiovinimo fazėmis.

3. Pašalinkite nešvarumus

Jei taures planuojate plauti vėliau nei įdėjote į indaplovę, būtinai jas praskalaukite pašalindami ant taurių sienelių esančius nešvarumus – lūpų dažus ar gėrimo likučius. Tuo tarpu pridžiuvusius nešvarumus pašalinti bus kur kas sudėtingiau ir gali tekti pakartotinai plauti rankiniu būdu.

„Patogesniam skalavimui rinkitės indaplovėje įdiegtą trumpą ir ekonomišką skalavimo programą, kuri neleis nešvarumams pridžiūti, o plovimo ir džiovinimo procesą galėsite atidėti vėlesniam laikui“, – aiškino P. Gendvilis.

Taip pat kiekvieno plovimo metu rekomenduojama naudoti skalavimo skystį – stiklas bus apsaugotas, o taurės labiau blizgės. Visgi svarbu nepersistengti ir nepripilti per daug skalavimo skysčio, nes tokiu atveju taurės neblizgės – bus matinės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai