Ingredientai

Jei norite visada sulaukti pagyrų už skanų pyragą, būtina žinoti kelias taisykles.

Gaminimo eiga

Įdėmiai perskaitykite receptą nuo pradžios iki galo ir susidėkite visus reikiamus maisto produktus ant virtuvės stalo. Tada būsite tikri, jog turite viską, ko reikia.

Išsiimkite visus reikiamus įrankius bei indus – tolesnis darbas seksis lengvai ir greitai.

Jeigu gaminant tešlą reikės naudoti kambario temperatūros sviestą, iš šaldytuvo jį išimkite iš anksto, kad spėtų suminkštėti.

Kiaušiniai geriau išsiplaka ir, pridėti prie išsukto sviesto, nesiskiria nuo jo, jeigu būna kambario temperatūros.

Atskiriant kiaušinių baltymus nuo trynių reikia žinoti, kad geriau atsiskiria ir dažniau nesutrūksta šaltų kiaušinių tryniai.

Kiaušinių baltymus, kurie bus plakami, palaikykite šaltai. O tryniai geriau išsiplaka būdami kambario temperatūros.

Trapią tešlą geriausia paruošti išvakarėse, ją išminkyti ir laikyti šaldytuve suvyniotą į maistinę plėvelę.

Jeigu negausite pirkti recepte nurodytų maltų migdolų, jų galite susimalti patys. Migdolus kartu su recepte numatytu cukrumi sumalkite virtuvės kombaino kapotuvu iki vienodo rupumo. Cukrus neleis maltiems migdolams virsti pasta.

Maisto produktams seikėti naudokitės specialiais seikėjamaisiais šaukštais. Seikėdami miltus juos nubraukite lygiai ties pažymėtais reikiamais gramais, o rudąjį cukrų iš pradžių standžiai suspauskite ir tik paskui nubraukite. Dėl valgomojo ar arbatinio šaukštelio talpos nebekils abejonių, jei naudositės specialiais seikėjamaisiais
šaukštais. Seikėjimo tikslumas kepant yra labai svarbu.

Orkaitę reikia iš anksto įkaitinti iki nurodytos temperatūros.

Kepimo skardą patartina iškloti kepamuoju popieriumi. Tada pyragas neprilips prie skardos ir pati skarda nesusitaukuos. Tą patį galima padaryti ir su formomis. Jeigu kepamojo popieriaus nenaudojate, formos vidų patepkite margarinu arba sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.

Ką tik iš orkaitės ištrauktą kepinį reikia ataušinti skardoje ar formoje, kurioje kepė, tada jį bus lengva išimti iš formos.

Pyrago kepimo trukmė gali prasitęsti arba sutrumpėti dėl to, kad kepimo formos ar skardos gali būti pagamintos iš kitokių medžiagų.

Silikoninėse formose pyragai iškepa greičiau, stiklinėse arba keraminėse
formose kepimas gali užtrukti ilgiau.

Paprastai kepiniai geriausi būna ką tik iškepti. Nors varškės, uogų pyragai lieka skanūs ir kitą dieną.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai