Ingredientai

Žinant kelias gudrybes, marinuoti agurkėliai bus traškūs ir neapsakomai skanūs. Pakeitus vos kelis prieskonius galima vėliau mėgautis skirtingų skonių agurkais.

Gaminimo eiga

Paprastai marinuojant agurkus dedama druskos, česnako, krapų ir juodųjų serbentų lapų, tačiau vertėtų išbandyti įvairesnių prieskonių. Į stiklainio dugną galite įmesti šviežio baziliko, gvazdikėlių, lauro lapų, vyšnių lapų, garstyčių grūdelių ar kvapniųjų pipirų žirnelių. Jei mėgstate aštriau, įmeskite džiovintą ar šviežią aitriąją papriką.

Jei norite užmarinuoti pikantiško skonio agurkus, įberkite šaukštelį cukraus.

Kartu su agurkais galite įdėti vyšninių pomidoriukų, laiškinių česnakų, saldžiųjų paprikų ar krienų gabaliukų.

Agurkus galima marinuoti ne tik su actu ar citrinų rūgštimi, bet ir su rūgščių vaisių sultimis, pavyzdžiui, svarainių.

Prieš marinavimą agurkus bent porą valandų palaikykite labai šaltame vandenyje. Nupilkite šaltą vandenį ir užpilkite verdantį sūrų vandenį (vienam litrui vandens reikia 1 stiklinės druskos). Palaikykite kelias minutes ir išgriebkite agurkus.

Agurkus stiklainyje sluoksniuokite su išraiškingo skonio daržovėmis ir prieskoniais. Užpilkite karštą marinatą ir tuoj pat sandariai uždarykite stiklainį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai