Ingredientai

Jei į patiekalą pribėrėte per daug pipirų ar apgavo apgaulingai maža aitrioji paprika, ne bėda. Patiekalo visai nebūtina išmesti. Žinant kelias gudrybes, situaciją bemat ištaisysite.

Gaminimo eiga

Aitrumą itin gerai naikina rūgštis: citrinų sultys, pomidorai ar net actas. Vištienos ar žuvies patiekalams labiau tiks citrinų ar ananasų (šviežiai spaustų) sulčių. Kiaulienai - pomidorų.

Situaciją visuomet išgelbės ir papildoma sauja daržovių. Jei pipirų per daug įbėrėte į salotas ar troškinį, paprasčiausiai įberkite dar daržovių. Itin gerai aštrumą naikina bulvės ir morkos.

Jei verdate ar kepate Rytų virtuvės patiekalą, pipirų aštrumą galite nuslopinti įmaišę žemės riešutų sviesto.

Jei įbėrėte per daug pipirų į salotų, daržovių ar mėsos patiekalo padažą, įberkite šaukštelį cukraus. Jis nuslopina aitrumą. Taip pat galima įmaišyti šaukštelį medaus ar kečiupo. Medus labiau tiks daržovių ar paukštienos padažui, o kečiupas kiaulienos. Pats paprasčiausias būdas - praskiesti vandeniu.

Aitrumą taip pat itin gerai naikina pieno produktai. Jei tinka, įpilkite pieno, grietinėlės, įberkite varškės ar užbarstykite sūrio. Jei kepsnių neįmanoma valgyti, patroškinkite juos bent 10 minučių piene.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai