Ingredientai

Argi ne nuostabu - po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, "sudegs" beveik pusė gautų kalorijų. O iš ryto suvalgius pusę greipfruto, energijos pakaks visai dienai.

Gaminimo eiga

Greipfrutuose gausu vitaminų A ir C, mineralų kalcio bei geležies.
Šiuos vaisius reikėtų valgyti kartu su skiltelių plėvele, nes joje daugiausia naudingų medžiagų.

San Diego (JAV) mitybos ir sveikatos tyrimų centro mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad greipfrutai ir jų sultys padeda lieknėti. Tereikia prieš kiekvieną valgį suvalgyti po pusę šio vaisiaus. Be to, tyrimo dalyvių organizmuose sumažėjo insulino lygis, vadinasi, sumažėjo diabeto, insulto, vėžio ir aterosklerozės rizika.

Stresą nuima per pusę perpjautas ir orkaitėje su cinamonu bei cukrumi iškeptas greipfrutas. Jeigu jūsų skrandžio rūgštingumas per mažas. porą kartų per dieną gerkite po stiklinę sulčių.

Sergant širdies bei kraujagyslių sistemos ligomis, reikia kelis kartus per dieną valgyti šio vaisiaus ir vieną būtinai ryte “ant tuščio skrandžio”.

Dantis ir dantenas sustiprins burnai skalauti skystis iš greipfruto žievės (ją užpylus verdančiu vandeniu reikia palaikyti 20 min.).

PERSPĖJIMAS

Nuolat vartojantys vaistus žmonės greipfrutų sulčių turėtų atsisakyti. Greipfrutų sultys blokuoja tam tikrus žarnyno fermentus, todėl trukdo organizmui pasisavinti vaistus. Jie negali patekti į organizmą ir užsistovi žarnyne. Išgėrus vos stiklinę greipfrutų sulčių fermentai būna neveiksmingi ilgiau negu 24 val. Per tiek laiko žmogus gali išgerti net kelias vaistų dozes. Pasibaigus fermentų neveiklumo laikui, į kraują pliūpteli didelė dozė vaistų. Tai gali sukelti ūmų organizmo apsinuodijimą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai