Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą į stačiakampį, kraštelius apipjaustykite, padalinkite lakštą į 6-ias 4 cm pločio juosteles. Juosteles sudėkite į indą, 10 min. įdėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite fetą, grietinėlę, pipirus ir kiaušinį į vientisą masę, iš jos suformuokite 21 rutuliuką.

Tešlos juosteles aptepkite išplaktu kiaušiniu, per patį tešlos juostelės vidurį išdėliokite 21 sūrio rutuliuką, užklokite ant viršaus antrą tešlos juostelę, tvirtai prispauskite tešlos juostelę iš viršaus aplink kiekvieną rutuliuką. Jei įdaras prasisunkia, perteklių nuimkite.

Viršutinės juostelės viršų patepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite smulkintais čiobreliais. Supjaustykite pyragėlį kvadratėliais, sudėliokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Taip sulipdykite likusias tešlos juosteles ir sūrį.

Kepkite, kol pyragėliai iškils, paskrus (apie 12 min.) Patiekite šiltus.

Nekeptus pyragėlius galima užšaldyti, suvyniojus į maistinę plėvelę. Šaldiklyje jie gali išbūti iki 2 savaičių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai