Ingredientai
Miltai
145
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Druska
žiupsnelis
Gerai sunokęs bananas
1
vnt.
Cukraus pudra
150
g
Sviestas
125
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Pienas
60
ml
Vanilės ekstraktas
šlakelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę 170°C temperatūros.
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukraus pudra.
Atskirame dubenyje šakute sutrinkite bananą.
Į sviesto masę po vieną įmuškite kiaušinius, pastoviai maišydami, įlašinkite vanilės.
Tada palaipsniui įmaišykite miltus ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite, kol tešla taps vienalytė.
Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti, įsmeigdami medinį dantų krapštuką - jeigu ištraukus jis bus sausas, pyragas gatavas. Atšaldykite ir mėgaukitės!
Atsiliepimai