Ingredientai

Kavą paruošti - tikras menas. Štai keletas gudrybių, kad jūsų kava būtų pati gardžiausia.

Gaminimo eiga

Kad ilgai laikytos uždarytoje dėžutėje pupelės atgautų aromatą, suberkime jas 10 min į šaltą vandenį, paskui tuoj pat išdžiovinkime orkaitėje.

Kava bus aromatinga, jeigu pakepintas pupeles keletą dienų palaikysime sandariai uždarytoje metalinėje dėžutėje.

Kad pagerėtų aromatas, maltą kavą truputį padžiovinkime ant ugnies ir įberkime keletą kristaliukų druskos.

Kavos nereikia užvirinti, nes virinant blogėja jos skonis ir dingsta aromatas. O vis dėl to jeigu kava užvirė, kavinuką skubiai nukelkime nuo ugnies ir įlašinkime keletą lašų šalto vandens.

Kavos skonis ir aromatas labai pagerės, jeigu į paruoštą kavą įbersime truputį kakavos.

Kavai ruošti tinka porcelianiniai, fajansiniai, stikliniai, keraminiai, emaliuoti arba nerūdijančio plieno kavinukai.

Paruoštą kavą reikia tuoj pat tiekti, nes ilgiau pastovėjusi neišpilstyta kava gali apkarsti.

Kavą laikykime uždarytame stikliniame inde arba metalinėje dėžutėje sausoje vėsioje vietoje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai