Ingredientai
Jautienos išpjova
700
g
Bulvės
200
g
Žiediniai kopūstai
200
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Sviestas
2
šaukštai
Pienas
100
ml
Žalumynai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Žiedinį kopūstą sulaužykite smulkesniais žiedynais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Jautienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Kepkite nedidelėmis porcijomis keptuvėje su šaukštu sviesto 10 – 15 min., kol visiškai iškeps. Iškeptą mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Išvirusias daržoves nusunkite ir sutrinkite. Supilkite šiltą pieną, sudėkite sviestą, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Patiekite su jautienos juostelėmis, papuošę žalumynais.
Atsiliepimai