Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje ištrinkite sviestą ir cukraus pudrą iki šviesios, vientisos masės.

Į šią masę po vieną įmuškite kaušinius, kas kartą išmaišydami masę iki vientisumo.

Supilkite į tešlą kavą, kruopščiai išmaišykite, galiausiai suberkite miltus ir smulkintus riešutus ir vėl išmaišykite.

Ištepkite dvi 20 cm skersmens kepimo formas sviestu, į jas padalinkite tešlą.

Kepkite 25 – 30 min. arba tol, kol įbedus pagaliuką ar degtuką, prie jo nebelips tešlą, o pyragų paviršius bus rusvai gelsvas. Tada ištraukite kepinius iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Sviestiniam kremui išplakite sviestą ir cukraus pudrą iki vientisos masės, tada supilkite ekspresą, išmaišykite.

Aptepkite kremu kiekvienos torto dalies paviršių, sudėkite jas viena ant kitos.

Tortą papuoškite graikiniais riešutais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai