Ingredientai
Svarainiai
2
vnt.
Cukrus
1
kg
Vanduo
150
ml
Cinamono lazdelės
1
vnt.
Citrinos žievelė
žiupsnelis
Džiovintos apelsinų žievelės
žiupsnelis
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Gvazdikėliai
3
vnt.
Citrinų sultys
40
ml
Gaminimo eiga
Jaunas cukinijas (geriausiai, jeigu jų skersmuo būtų vos mažesnis už stiklainio skersmenį) nulupkite, supjaustykite 2 cm storio griežinėliais, gražiai išimkite viduriukus su sėklomis. Dėkite į verdantį vos pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes, kol taps permatomos. Atsargiai išimkite ir padėkite, kad nusivarvėtų.
Iš vandens ir sirupo išvirkite tirštą sirupą, sudėkite prieskonius, skiltelėmis supjaustytus išdarinėtus svarainius, supilkite citrinos sultis, pakaitinkite. Tada atsargiai sudėkite cukinijų griežinėlius ir pakaitinkite 5 minutes. Paskui cukinijas sudėkite į iškaitintus stiklainius, užpilkite nukoštu sirupu iki viršaus ir sandariai uždarykite.
Stiklainius apverskite, uždenkite antklode ir laikykite, kol atvės.
Atsiliepimai