Ingredientai
Bulvės
1
kg
Grybai
500
g
Sviestas
30
g
Svogūnai
2
vnt.
Kiaušiniai
1
vnt.
Miltai
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Svogūnus susmulkinkite ir apkepinkite iki geltonumo. Suberkite grybus ir troškinkite, kol visai iškeps.
Bulves nulupkite ir išvirkite. Sutrinkite bulvių košę, pagardinkite druska ir pipirais.
Kai bulvės atšals, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Bulvių masę padalinkite į vienodus gabaliukus. Suplokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą grybų masės ir gražiai sulipdykite kukulius. Juos suplokite, apvoliokite miltuose ir kepkite aliejuje maždaug po 4 minutes iš abiejų pusių.
Patiekite su grietine.
Atsiliepimai