Ingredientai

Česnakai 3 skiltelės
Sausas baltasis vynas 750 ml
Dižono garstyčios 2 šaukštai
Aliejus 4 šaukštai
Druska žiupsnelis
Porcijos: 6
Pikantiškas troškinys su čiobrelių ir peletrūno aromatu.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Mėsą supjaustyti kubeliais, nusausinti, pabarstyti druska ir pipirais. Nulupti pomidorų odelę, svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką – pusiau. Surišti žolelių ryšelį - petražoles, čiobrelius, peletrūną, lauro lapą. 2 šaukštuose aliejaus nedidelėmis porcijomis apkepinti jautieną po 5-6 min. Esant būtinybei įpilti daugiau aliejaus.

Paruoštą mėsą sudėti į lėkštę. Svarbu, kad mėsa neperkeptų. Pabaigus kepti, išpilti iš keptuvės visus riebalus, išskyrus šaukštą aliejaus, supilti vyną. Užvirti ir virinti maišant, kol turinys nesumažės du kartus, apie 10 minučių.

Sudėti garstyčias, kepintą mėsą, pomidorus, svogūnus, česnakus, žolelių ryšelį. Uždengti, sumažinti ugnį iki minimumo, virti 2 valandas. Tuomet išimti žoles, mėsą, padidinti ugnį iki maksimumo, virti dešimt minučių, padažą susmulkinti maisto smulkintuvu. Sudėti mėsą į padažą, pašildyti ir patiekti su paskrudinta balta duona.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai