Ingredientai
Baltieji ešeriai
1
kg
Baklažanai
1
vnt.
Razinos
3
šaukštai
Cinamono lazdelės
3
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Rupi jūros druska
1.5
kg
Citrinos
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Cinamono lazdeles įbeskite į baklažanų vidų ir kepkite orkaitėje 40 – 50 min., paskui atvėsinkite, nulupkite odelę. Razinas užpilkite vandeniui, minutei įstatykite į karštą orkaitę, paskui vandenį nupilkite, o razinas su baklažanais ir aliejumi sutrinkite trintuvu.
Į ešerių vidų įdėkite citrinos griežinėlius. Ketvirtadalį druskos suberkite į kepimo skardą, sudėkite žuvį ir apiberkite likusia druska. Kepkite 35 min. 135 laipsnių karščio orkaitėje. Iškepusią žuvį patiekite su baklažanų ir razinų piurė.
Atsiliepimai