Ingredientai

Juoda duona su sėklomis 2 riekelės
Nedidelis valgomas svogūnėlis 1 vnt.
Marinuotų burokėlių marinatas 100 ml
Gervuogės 0.5 stiklinės
Padažas salotoms su alyvuogių aliejumi ir citrinomis 4 v. š.
Įvairių salotų lapai 4 saujos
Marinuoti burokėliai 3 v. š.
Kepintos kedrinės pinijos 1 sauja
Druska žiupsnelis
Malti juodieji pipirai žiupsnelis
Kalendra žiupsnelis
Šviežias sausai brandintos jautienos maltinis 1 vnt.
Putpelės kiaušinis 1 vnt.
„Panko“ džiūvėsėliai 2 v. š.
Sutarkuota česnako skiltelė 1 vnt.
Aliejus 3 v. š.
Druska žiupsnelis
Malti juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 3
Patiekalas, kuris primins mamos ar močiutės ruoštus maltinius su burokėlių mišraine. Improvizuokite ir senus skonius atraskite iš naujo, sako Alfas Ivanauskas.

Gaminimo eiga

1.Juodą duoną su sėklomis supjaustykite kubeliais ar trikampėliais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 oC temp. įkaitintoje orkaitėje 4–6 min. arba tol, kol apskrus.

2. Svogūnėlį supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, užpilkite marinuotų burokėlių marinatu ir laikykite apie 30 min., kol pasimarinuos. Kalendrą smulkiai sukapokite.

3. Šviežią sausai brandintos jautienos maltinį labai gerai permaišykite su putpelės kiaušiniu, „Panko“ džiūvėsėliais, kapota kalendra, česnaku, druska ir pipirais. Iš gautos masės formuokite nedidelius rutuliukus ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 4–5 min. arba tol, kol iškeps ir apskrus.

4. Atsidėkite 4–5 gervuoges. Likusias sutrinkite šaukštu ar šakute ir sumaišykite su padažu salotoms, dėkite druskos ir pipirų pagal skonį.

5. Salotas sudėkite į dubenį, ant jų dėkite keptą duoną, pilkite gervuogių padažą, pabarstykite fetos sūriu, dėkite marinuotus svogūnėlius, marinuotus burokėlius, maltinių rutuliukus, gervuoges ir kedrines pinijas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai