Ingredientai

Menkės filė 500 g
Citrinų sultys šaukštelis
Krapai žiupsnelis
Karis 2 šaukšteliai
Miltai 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Porai 1 vnt.
Sviestas 3 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Menkės filė supjaustykite 4 cm pločio gabaliukais ir pašlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir jame apkepinkite pusžiedžiais supjaustytą porą bei smulkintą ananasą.

Pabarstykite miltais, kariu ir dar truputį pakepinkite. Tada
supilkite karštą sultinį, palaukite, kol pradės tirštėti, ir supilkite grietinėlę. Pamaišydami kaitinkite iki užvirimo.

Keptuvę nukelkite nuo ugnies, bet laikykite šiltai. Žuvies gabaliukus pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir iš abiejų pusių apkepkite likusiuose dviejuose šaukštuose sviesto, kol gražiai paruduos.

Žuvį sudėkite į padažą ir palikite viską truputį pastovėti. Patiekite apibarstę krapais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai