Ingredientai
Menkės filė
500
g
Citrinų sultys
šaukštelis
Krapai
žiupsnelis
Žuvies sultinys
200
ml
Karis
2
šaukšteliai
Grietinėlė
125
ml
Miltai
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porai
1
vnt.
Ananasai
200
g
Sviestas
3
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Menkės filė supjaustykite 4 cm pločio gabaliukais ir pašlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir jame apkepinkite pusžiedžiais supjaustytą porą bei smulkintą ananasą.
Pabarstykite miltais, kariu ir dar truputį pakepinkite. Tada
supilkite karštą sultinį, palaukite, kol pradės tirštėti, ir supilkite grietinėlę. Pamaišydami kaitinkite iki užvirimo.
Keptuvę nukelkite nuo ugnies, bet laikykite šiltai. Žuvies gabaliukus pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir iš abiejų pusių apkepkite likusiuose dviejuose šaukštuose sviesto, kol gražiai paruduos.
Žuvį sudėkite į padažą ir palikite viską truputį pastovėti. Patiekite apibarstę krapais.
Atsiliepimai