Ingredientai
Žuvis
4
vnt.
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Svogūnų laiškai
6
vnt.
Džiovinti abrikosai
200
g
Kuskusas
1
stiklinė
Baltas sausas vynas
200
ml
Citrinų sultys
30
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Vegetariškas patiekalas.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuskuskite žuvį, keliose vietose aštriu peiliu įpjaukite nugarėlę. Sudėkite žuvis į aliejumi išteptą kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais, kepkite 20 – 30 min.
Po 10 min. įpilkite į skardą baltojo vyno.
Kuskusą suberkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu (kad apsemtų kruopas), uždenkite dubenį lėkšte ir palikite pastovėti 10 min. Per tą laiką pagaminkite užpilą iš alyvuogių aliejaus, smulkintų svogūnų laiškų, citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, apliekite kruopas, įdėkite abrikosų gabalėlius ir išmaišykite.
Patiekite žuvį su kuskusu, aplieję po kepimo likusiu skysčiu.
Atsiliepimai