Ingredientai

Žiediniai kopūstai 700 g
Svogūnai 2 vnt.
Sultinio milteliai 1 šaukštas
Kiaulienos šoninė (karštai rūkyta) 300 g
Sviestas 2 šaukštai
Miltai 4 šaukštai
Pienas 300 ml
Fermentinis sūris 200 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Čiobreliai 2 žiupsneliai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Žiedinį kopūstą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais (per daug nesusmulkinkite).

Suberkite į paruoštą sultinį ir virkite 10 minučių.

Kol kopūstas verda, svogūnus gana smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į sviestą. Suberkite mažais gabaliukais pjaustytą šoninę.

Kai svogūnai pradės gražiai ruduoti suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Miltus apkepkite dar minutę.

Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir užvirkite. Įpilkite puodelį sultinio, kuriame virė žiedinis kopūstas, suberkite prieskonius ir vėl maišant užvirkite.

Žiedinius kopūstus suberkite į kepimo indą ir išlyginkite.

Užpilkite padažą ir ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba