Ingredientai
Žiediniai kopūstai
700
g
Svogūnai
2
vnt.
Sultinio milteliai
1
šaukštas
Sviestas
2
šaukštai
Miltai
4
šaukštai
Pienas
300
ml
Fermentinis sūris
200
g
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
0.5
šaukštelio
Čiobreliai
2
žiupsneliai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Žiedinį kopūstą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais (per daug nesusmulkinkite).
Suberkite į paruoštą sultinį ir virkite 10 minučių.
Kol kopūstas verda, svogūnus gana smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į sviestą. Suberkite mažais gabaliukais pjaustytą šoninę.
Kai svogūnai pradės gražiai ruduoti suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Miltus apkepkite dar minutę.
Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir užvirkite. Įpilkite puodelį sultinio, kuriame virė žiedinis kopūstas, suberkite prieskonius ir vėl maišant užvirkite.
Žiedinius kopūstus suberkite į kepimo indą ir išlyginkite.
Užpilkite padažą ir ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Atsiliepimai