Ingredientai

Aliejus 1 šaukštas

Gaminimo eiga

Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsusius susmulkinkite.

Į gilų dubenį įpilkite šalto vandens. Marmurinę lentą ar metalinę plokščią kepimo skardą patepkite aliejumi. Puode užpilkite cukrų 100 ml šalto vandens ir maišydami ištirpinkite ant silpnos ugnies.

Padidinkite ugnį ir virkite, kol sirupas pasidarys auksinis. Tada nukaiskite puodą, įstatykite į indą su šaltu vandeniu, kad sirupas nustotų karamelizuotis.

Greitai sumaišykite riešutus su sirupu, išpilkite masę ant lentos. Kai visiškai atvės, suskaldykite į gabalėlius. Šį patiekalą galima laikyti sandariame inde iki 7 dienų.

Patarimas: Riešutai turi būti visiškai sausi, nes į karamelę neturi patekti nė lašo drėgmės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai