Ingredientai
Žali pomidorai
200
g
Čili pipirai
1
vnt.
Česnakai
6
vnt.
Žalumynai
150
g
Kalendros grūdeliai (malti)
1
šaukštelis
Chmeli-suneli prieskoniai
1
šaukštelis
Ciberžolės
1
šaukštelis
Aliejus
5
šaukštai
Druska
pagal skonį
Gurmaniškas pasirinkimas – šis pagardas puikiai tinka prie vyno ir sūrių.
Gaminimo eiga
Iš nurodyto kiekio produktų išeis 800 gramų žaliosios adžikos.
Daržoves gerai nuplaukite, iš paprikų išpjaukite sėklytes, česnako skilteles nulupkite, pomidorus perliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę.
Mėsmale permalkite susmulkintas daržoves ir žalumynus arba sutrinkite viską trintuvu. Masė neturėtų būti itin vientisa, reikia ir šiek tiek gabaliukų. Masę pagardinkite minėtaisiais prieskoniais, pagal skonį įberkite druskos, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Gautą žaliąją adžiką išpilstykite į sterilius indelius, sandariai uždarykite. Šį pagardą vėsioje vietoje galima laikyti ne ilgiau mėnesio. Žalioji adžika puikiai tinka kaip padažas prie mėsos ar žuvies.
Atsiliepimai