Ingredientai

Kalendros grūdeliai (malti) 1 šaukštelis
Ciberžolės 1 šaukštelis
Aliejus 5 šaukštai
Druska pagal skonį
Gurmaniškas pasirinkimas – šis pagardas puikiai tinka prie vyno ir sūrių.

Gaminimo eiga

Iš nurodyto kiekio produktų išeis 800 gramų žaliosios adžikos.

Daržoves gerai nuplaukite, iš paprikų išpjaukite sėklytes, česnako skilteles nulupkite, pomidorus perliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę.

Mėsmale permalkite susmulkintas daržoves ir žalumynus arba sutrinkite viską trintuvu. Masė neturėtų būti itin vientisa, reikia ir šiek tiek gabaliukų. Masę pagardinkite minėtaisiais prieskoniais, pagal skonį įberkite druskos, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Gautą žaliąją adžiką išpilstykite į sterilius indelius, sandariai uždarykite. Šį pagardą vėsioje vietoje galima laikyti ne ilgiau mėnesio. Žalioji adžika puikiai tinka kaip padažas prie mėsos ar žuvies.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai