Ingredientai

Obuoliai 4 vnt.
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
Vanduo 200 ml
Cukrus 200 g
Cinamonas žiupsnelis
Kiaušiniai 1 vnt.
Cukraus pudra 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu.

Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis.

Obuolių riekeles trumpam sudėkite į sirupą ir pavirkite, kol šiek tiek suminkštės.

Tešlą iškočiokite ir supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis.

Ant juostelių išdėliokite obuolių riekeles, kad pusė juostelės būtų ant tešlos, o pusė išlindusi.

Tešlos juosteles su obuoliais susukite į ritinėlį ir sutvirtinkite.

„Rožytes“ išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Iškepusius pyragėlius apibarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai