Ingredientai
baltos sumuštinių duonos
10
riekelės
trumpavaisiai agurkai
2
vnt.
raudona saldžioji paprika
1
vnt.
gražgarsčių
10
g
plonai supjaustyto šaltai rūkyto kumpio
10
gabaliukai
graikiško jogurto
100
g
pomidoriukų
10
vnt.
Gaminimo eiga
- Paruošti duoną: nupjauti duonos plutelę. Paruoštas riekeles plonai iškočioti.
- Paruošti daržoves: nuplautą papriką ir agurkus supjaustyti plonais šiaudeliais, pomidoriukus perpjauti pusiau. Atidėti.
- Pagaminti suktinukus: duonos paplotėlius ištepti graikišku jogurtu. Tada dėti kumpio gabalėlį, paprikos ir agurko ir gražiai susukti. Suktinukus perpjauti pusiau ir sudėti į lėkštę ar kitą indą, kad susukto paplotėlio kraštas būtų apačioje. Pomidoriukų puseles smeigtuku prismeigti prie užkandžių.
Receptas – iš P. Strasevičiaus knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.
Atsiliepimai