Ingredientai

Šalavijai 1 šaukštas
Česnakai 1 skiltelė
Druska pagal skonį
Pipirai 1 vnt.
Miltai 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Išvirkite kietai kiaušinius. atvėsinkite ir nulupkite.

Susmulkinkite svogūnus ir ant mažos ugnies apkepkite svieste apie 10 – 15 minučių, kol karamelizuosis.

Dubenyje sumaišykite kiaulienos faršą su šalavijais, išspausta česnako skiltele ir karamelizuotais svogūnais. Jei patinka, galite įberti kmynų. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išminkykite.

Mėsos faršą padalinkite į šešias lygias dalis.

Kiekvieną faršo gabalėlį suplokite į blyną. Į vidurį dėkite virtą kiaušinį ir atsargiai apgaupkite jį mėsa (panašiai kaip darant cepelinus).

Nulipdytus apvalius faršo kukulius pavoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.

Kukulius virkite įkaitintame aliejuje (jei įmestas batono ar baltos duonos gabalėlis gražiai paruduoja per tris minutes, aliejus – tnkamos temperatūros) 8 – 9 minutes.

Jei virsite skrudintuvėje, aliejų įkaitinkite iki 160 laipsnių ir virkite 8 – 9 minutes.

Geriausia vienu metu virti po du kukulius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai