Ingredientai

Šalavijai 1 šaukštas
Česnakai 1 skiltelė
Druska pagal skonį
Pipirai 1 vnt.
Miltai 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Išvirkite kietai kiaušinius. atvėsinkite ir nulupkite.

Susmulkinkite svogūnus ir ant mažos ugnies apkepkite svieste apie 10 – 15 minučių, kol karamelizuosis.

Dubenyje sumaišykite kiaulienos faršą su šalavijais, išspausta česnako skiltele ir karamelizuotais svogūnais. Jei patinka, galite įberti kmynų. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išminkykite.

Mėsos faršą padalinkite į šešias lygias dalis.

Kiekvieną faršo gabalėlį suplokite į blyną. Į vidurį dėkite virtą kiaušinį ir atsargiai apgaupkite jį mėsa (panašiai kaip darant cepelinus).

Nulipdytus apvalius faršo kukulius pavoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.

Kukulius virkite įkaitintame aliejuje (jei įmestas batono ar baltos duonos gabalėlis gražiai paruduoja per tris minutes, aliejus – tnkamos temperatūros) 8 – 9 minutes.

Jei virsite skrudintuvėje, aliejų įkaitinkite iki 160 laipsnių ir virkite 8 – 9 minutes.

Geriausia vienu metu virti po du kukulius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais