Ingredientai

Kiaulienos faršas 600 g
Kiaušiniai (kietai virti) 6 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Šalavijai 1 šaukštas
Česnakai 1 skiltelė
Druska pagal skonį
Pipirai 1 vnt.
Kmynai (nebūtina) šaukštelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 2 šaukštai
Malti džiūvėsėliai 3 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Išvirkite kietai kiaušinius. atvėsinkite ir nulupkite.

Susmulkinkite svogūnus ir ant mažos ugnies apkepkite svieste apie 10 – 15 minučių, kol karamelizuosis.

Dubenyje sumaišykite kiaulienos faršą su šalavijais, išspausta česnako skiltele ir karamelizuotais svogūnais. Jei patinka, galite įberti kmynų. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išminkykite.

Mėsos faršą padalinkite į šešias lygias dalis.

Kiekvieną faršo gabalėlį suplokite į blyną. Į vidurį dėkite virtą kiaušinį ir atsargiai apgaupkite jį mėsa (panašiai kaip darant cepelinus).

Nulipdytus apvalius faršo kukulius pavoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.

Kukulius virkite įkaitintame aliejuje (jei įmestas batono ar baltos duonos gabalėlis gražiai paruduoja per tris minutes, aliejus – tnkamos temperatūros) 8 – 9 minutes.

Jei virsite skrudintuvėje, aliejų įkaitinkite iki 160 laipsnių ir virkite 8 – 9 minutes.

Geriausia vienu metu virti po du kukulius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu