Gaminimo eiga

1. Nulupkite citrinų žievelę, dėkite ją į puodą, įpilkite vandens, suberkite druską ir ant stiprios ugnies troškinkite, kol druska ištirps. Tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol skysčio sumažės iki 2 šaukštų, o žievelės suminkštės.

2. Perkelkite žievelę su skysčiu į stiklainį, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Laikykite šaldytuve mažiausiai 1 dieną, bet ne ilgiau nei savaitę.

3. Kai būsite pasirengę gaminti, nusausinkite žievelę ir ją sumalkite. Dubenyje sumaišykite grietinę, krapus, kalendrą ir 1 šaukštą maltos citrinos žievelės. Uždenkite ir padėkite vėsiai mažiausiai 2 valandoms bet ne ilgiau, nei 8.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 220° C, nelipnią kepimo skardą patepkite alyvuogių aliejumi. Dideliame dubenyje sumaišykite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kuminą. Sudėkite bulves ir jas apvoliokite. Tuomet pabarstykite druska ir pipirais. Išdėliokite bulves, perpjauta puse žemyn, ant kepimo skardos, dėkite ant žemiausios orkaitės lentynėlės ir kepkite, kol šios suminkštės, o perpjauta pusės paruduos.

5. Ant lėkštės išdėliokite atvėsintas bulvių puseles, perpjauta puse į viršų. Ant kiekvienos jų uždėkite 1 arbatinį šaukštelį grietinės, 1 lašišos juostelę ir 1/2 arbatinio šaukštelio ikrų. Papuoškite krapų šakelėmis. Skanaus!

Skanaus.

Receptu dalijasi „Lidl“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai