Ingredientai

Tešlai reikės:
druskos žiupsnelis
Sviesto formelėms patepti
Citrininiam kremui reikės:
Papildomai reikės:

Gaminimo eiga

1. Dubenyje mikseriu išplakame kubeliais pjaustytą sviestą su cukraus pudra bei druska. Įmušame kiaušinį, pilame vanilės ekstrakto ir maišome toliau. Po truputį įmaišome miltus. Tešlą suformuojame į plokščią diską, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Ruošiame citrininį kremą: mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi iki putų, įspaudžiame citrinos sulčių, išmaišome. Pilame masę į nedidelį puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol masė pasidarys tiršta. Nuimame puodą nuo ugnies. Po truputį įmaišome sviestą, kol jis ištirps. Kremą paliekame kambario temperatūroje, kol pilnai atvės.

3. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir leidžiame apie 10 minučių atšilti. Tešlą kočiojame, kol jos storis bus apie 3 mm. Stiklinės ar puodelio pagalba pjauname tešlos apskritimus, kurių skersmuo keliais cm didesnis, nei turimų tartų ar keksiukų formų skersmuo.

4. Kepimo formeles gerai ištepame sviestu ir įklojame išpjautus tešlos apskritimus. Tešlą ant dugno subadome šakute. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti.

5. Pravėsus išimame tartas iš formelių, vidų užpildome citrininiu kremu. Išdėliojame šilauoges bei pašlakstome medumi.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai