Ingredientai
Moliūgai
1
kg
Morkos
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Imbieras
šaukštelis
Karis
pagal skonį
Sultinys
250
ml
Porcijos: 4
Skani sriuba, ypatingo subtilaus skonio. Patiks net tiems, kas nemėgsta moliūgų.
Gaminimo eiga
Moliugas supjaustomas kubeliais, apkepamas keptuvėje. Galima įdėti dar nedaug morkų. Atskirai apkepame svogūną iki auksinės spalvos, česnakus, imbierą (nedaug, geriau šviežiai sutarkuotą) ir kario prieskonius.
Į išvirtą sultinį (galima vištienos ar kalakutienos, vegetarams galima naudoti grybų) sudėti apkeptą moliūgą. Neilgai pavirti, paskui sudėti keptus svogūnus su prieskoniais. Keletą minučių pavirint. Viską sutrinti su plaktuvu. Ir dar 3-5 min. pavirti. Patiekti su grietinėle ir skrudinta balta duona.
Atsiliepimai