Ingredientai
Sluoksniuota tešla
500
g
Bulvės
4
Kiaušiniai
3
vnt.
Grietinėlė
1.5
vnt.
Garstyčios
1
šaukštas
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Fermentinis sūris
50
g
Porcijos: 8
Pats šis apkepas yra maloniai traškus, o jo įdaras sultingas ir skanus.
Gaminimo eiga
Išpjaukite iš sluoksniuotosios tešlos tokio dydžio apskritą paplotį, kad juo būtų galima padengti ir formos kraštus.
Įklokite tešlos skritulį į formą.
Nuplaukite, nulupkite ir griežinėliais supjaustykite bulves.
Išplakite likusias sudedamąsias įdaro dalis, išskyrus sūrį.
Sudėkite bulvių griežinėlius ir išmaišykite.
Išdėliokite bulves ant tešlos ir užpilkite kiaušininiu įdaru.
Apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite 175 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 1 valandą, kol bulvės visiškai suminkštės.
Jeigu imsite virtas bulves, pyragą kepkite 30-40 minučių.
Atsiliepimai