Ingredientai
Kiaulienos šonkauliukai
500
g
Bazilikai
šaukštas
Sviestas
2
šaukštai
Malti džiūvėsėliai
50
g
Garstyčios
2
šaukšteliai
Alyvuogių aliejus
stiklinė
Citrinų sultys
2
šaukštai
Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis
Rozmarinai
šaukštas
Medus
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kiaulienos šonkaulius supjaustykite, nuplaukite ir nusausinkite.
Panardinkite į iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, medaus, tarkuotų citrinų žievelių, rozmarinų, druskos ir pipirų paruoštą marinatą.
Šonkaulius palikite marinuotis šaldytuve bent porą valandų.
Iš marinato išgriepkite šonkaulius, nusausinkite ir apkepkite įkaitintame aliejuje kelias minutes.
Šonkaulius išimkite ir nusausinkite.
Dubenuje sumaišykite išlydytą sviestą, bazilikus, garstyčias ir maltus džiūvėsėlius. Mišinyje apvoliokite šonkaulius ir sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Atsiliepimai