Ingredientai

Špinatai 2 saujos
Bulvės 3 vnt.
Morkos 1 vnt.
Žiediniai kopūstai (nedideli) 0.5 vnt.
Šparaginės pupelės 1 sauja
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Kietasis sūris 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Malti džiūvėsėliai 5 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu.

Bulves išvirkite arba naudokite jau išvirtas. Sutrinkite su sviestu iki košės.

Gana smulkiai pjaustytus žiedinius kopūstus, šparagines pupeles ir morkas apvirkite sūriame vandenyje apie 4 minutes, kad suminkštėtų. Sutrinkite (turi būti košė su rupiais gabaliukais, o ne tyrė).

Sumaišykite bulvių košę, su špinatais, daržovėmis, įberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite prieskoniais. Gerai išmaišykite ir suminkykite.

Lipdykite nedidelius kotletukus. Juos apvoliokite kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsiuose.

Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Patiekite su padažu: mažame puode užkaitinkite šaukštą lydyto sūrelio su trimis šaukštais grietinėlės, įspauskite dvi skilteles česnako, įdėkite muskato, prieskoninių žolelių ir druskos. Išmaišykite ir užpilkite ant kotletų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba