Ingredientai

Triušienos mėsos juostelės 200 g
Sojų padažas 6 šaukštai
Kalendra 1 šaukštelis
Nedidelės cukinijos 4 vnt.
Svogūnų laiškų galvutės 4 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Didelės morkos 1 vnt.
Mėgstami grybai (pvz.: rudieji pievagrybiai, „shitaki“) 300 g
Juodieji pipirai žiupsnelis
Aštrus padažas 1 šaukštelis
Šaldyti žirneliai 0.5 stiklinės
Virti, troškinti lęšiai 0.5 stiklinės
Tarkuotas mocarelos sūris 120 g
Traškūs jūros dumbliai su vasabiu
Mėgstamos žolelės
Aliejus (kepti)
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Triušienos mėsos juosteles supjaustykite gabaliukais, įberkite kalendros, įpilkite 3 šaukštus sojų padažo, viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti apie 30 minučių.

2. Perpjaukite cukinijas pusiau ir su šaukšteliu išskobkite jų vidų. Išskobtą masę susmulkinkite ir dėkite į dubenį.

3. Supjaustykite svogūnų laiškus, česnaką ir berkite į dubenį su cukinija.

4. Sutarkuokite morką, supjaustykite grybus nedideliais gabalėliais.

5. Į keptuvę su šiek tiek aliejaus sudėkite grybus ir morkas. Į kitą keptuvę su aliejumi suberkite cukinijų masę. Viską kepkite ant didesnės kaitros, kol apkeps.

6. Lengvai apkepus grybams dėkite triušieną, įberkite juodųjų pipirų. Supilkite aštrų padažą ir likusį sojų padažą. Suberkite lęšius, atšildytus žirnelius, viską sumaišykite. Dėkite pomidorų padažą bei suberkite pakepintus svogūnus su cukinija ir maišydami pakepinkite apie 1–2 minutes.

7. Nuėmus nuo ugnies užberkite citrinos žievelės ir susmulkintų laiškinių česnakų.

8. Kepimo formą išklokite folija taip, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų ir negriūtų. Į formą sustatykite cukinijos laivelius ir į jų vidų su kaupu dėkite pagamintą įdarą taip, kad būtų iškilęs kalnelis, gražiai jį suformuokite ir ant viršaus užbarstykite mocarelos sūrio, kad nesimatytų įdaras.

9. Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje, kol apskrus iki 10 minučių.

10. Traškius jūros dumblius su vasabiu susmulkinkite rankomis ir berkite į dubenėlį kartu su smulkintais laiškiniais česnakais bei mėgstamomis žolelėmis. Įtarkuokite citrinos žievelės.

11. Papuoškite jūrų dumblių ir žolelių mišiniu.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Vietoje cukinijų galite įdaryti baklažanus arba paprikas.
  • Neperkepkite cukinijų, nes jos taps labai vandeningos.
  • Įdarytas daržoves geriausia daryti ne iš anksto, o iškart prieš patiekiant. Taip jos bus traškesnės.
  • Prie šio patiekalo nereikia jokių padažų, nes įdaras yra labai sultingas. Nebent galite valgyti su šviežiomis salotomis.
  • Jeigu mėgstate aštriau, galite įdėti daugiau aštraus padažo.
  • Jei liko įdaro, galite juo įdaryti kitas daržoves arba tiesiog valgyti vieną.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai