Ingredientai
Špinatai
2
saujos
Laiškiniai česnakai (kuokštelis)
Meškiniai česnakai (kuokštelis)
Svogūnų laiškai
2
vnt.
Džiovinti pomidorai
70
g
Fermentinis arba kietasis sūris
150
g
Vidutinio dydžio tortilijos
4
vnt.
Citrinos žievelė
žiupsnelis
Picos prieskoniai
Česnakas
3
skiltelės
Klasikinis salotų padažas
4
šaukštai
Riebi grietinė
4
šaukštai
Varškė
400
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Mėgstamos žolelės
Druska
žiupsnelis
Juodieji pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Žirklėmis susmulkinkite špinatus, laiškinius česnakus, meškinius česnakus, svogūnų laiškus, džiovintus pomidorus, fermentinį sūrį, tortilijas. Viską sumaišykite.
2. Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite picos prieskonių. Dėkite sutarkuotas česnako skilteles, klasikinį salotų padažą, grietinę, varškę, įmuškite kiaušinį. Ir viską išmaišykite.
3. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite.
4. Į kepimo formą išklotą sviestiniu popieriumi dėkite paruoštą apkepo masę ir tolygiai paskleiskite. Galite kepti ir storesnį, bet aš labiausiai mėgstu piršto storio apkepą.
5. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus apie 25 minutes.
6. Iškepusį apkepą puoškite mėgstamomis žolelėmis.
Skanaus!
Alfo patarimai:
- Jei turite mažesnį kiekį varškės, galite įdėti daugiau kitų ingredientų.
- Jei nemėgstate kažkokių žolelių, galite vietoj jų įdėti daugiau špinatų.
- Jei neturite žirklių visus ingredientus galite ne karpyti, o pjaustyti peiliu.
- Apkepą galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Šiltas jis bus minkštesnis ir šiek tiek sunkiau pjaustytis, šaltas bus standesnis ir pjaustytis lengviau.
- Patiekalas puikiai tinka iškyloms ir valgyti bet kuriuo metu, papildomai paskaninant grietine, lašiša ar salotomis.
Atsiliepimai