Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą improvizuoti skoniais. Šįkart kviečiame pasigaminti takus su vištiena.

Gaminimo eiga

1. Pasiruoškite vištienos sultinį (tinka natūralus arba iš kubelio).

2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Dėkite vištienos filė, pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite 5 minutes, kol šiek tiek apskrus, apverskite, tuomet pilkite sultinį ir keptuvę uždenkite dangčiu. Kepkite apie 7-10 minučių, tuomet išimkite vištieną iš keptuvės.

3. Vištieną suplėšykite dviejų šakučių pagalba ir sumaišykite su BBQ padažu.

4. Smulkiomis juostelėmis supjaustykite raudonąjį kopūstą, susmulkinkite raudonąjį svogūną, kubeliais supjaustykite avokadą.

5. Tortilijas apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į tortilijas dėkite BBQ vištieną, kopūstą, avokadą ir svogūną. Patiekite su aitriosios paprikos ar jalapeno griežinėliais, kalendros lapeliais bei gausiai apšlakstę žaliosios citrinos sultimis.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Barbora“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai