Ingredientai

Miltai 350 g
Pienas 125 ml
Aliejus 4 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
pipirai pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Miltus persijokite į nemažą dubenį. Viduryje padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, įpilkite dalį pašildyto pieno ir su trupučiu miltų užmaišykite. Uždenkite ir leiskite 20 minučių pakilti.

Į miltus supilkite likusį pašildytą pieną, aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelips prie dubens.

Kepimo formą ištepkite riebalais. Išklokite ją iškočiota tešla ir leiskite 20 minučių pakilti.

Šoninę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite keptuvėje. Į spirgučius suberkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, apkepkite juos. Kai šoninės ir spirgučių masė šiek tiek atvės, sudėkite ją ant tešlos.

Išplakite keturis kiaušinius, į juos supilkite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Suberkite susmulkintus petražolių lapelius ir viską gerai išmaišykite. Plakinį tolygiai paskirstykite ant svogūnų ir šoninės masės.

Pyragą kepkite maždaug pusvalandį 200 laipsnių karščio temperatūroje. Pyragas skaniausias karštas. Prie jo puikiai tinka salotos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena
Lengvai paruošiamas
20 min.

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena

Prancūziškas užkandis
Lengvai paruošiamas
15 min.

Prancūziškas užkandis

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai