Ingredientai
Svogūnai
12
vnt.
Sviestas
2
šaukštai
Grietinėlė
200
ml
Sūris
100
g
Sultinio milteliai
1
šaukštelis
Petražolės
žiupsnelis
Porcijos: 6
Jei mėgstate svogūnus, šis patiekalas bus puikus garnyras prie mėsos ar žuvų patiekalų. Patroškinti orkaitėje svogūnai netenka įprasto aitrumo – tampa šiek tiek saldūs.
Gaminimo eiga
Svogūnus nulupkite ir nepjaustytus pakaitinkite svieste (apie 2–3 minutes).
Supilkite grietinėlę, suberkite prieskonius ir kelias minutes patroškinkite, tada sudėkite susmulkintas petražoles.
Mišinį supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
Atsiliepimai