Ingredientai

Cukrus 0.5 stiklinės
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Miltai 2 stiklinės
Aviečių uogienė 0.5 stiklinės
Porcijos: 6
Jeigu iš žiemos atsargų liko aviečių džemo, turite puikią galimybę išsikepti mažųjų aviečių pyragaičių, labai mėgstamų Švedijoje. Dar skanesni jie būna su šviežiai virtu džemu.

Gaminimo eiga

Išsukti sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

Iškočioti ilgą tešlos volelį, apvynioti maistine plėvele ir padėti valandai į šaldytuvą.

Volelį supjaustyti į 20 apylygių gabaliukų. Juos sudėti į popierines apskritų pyragaičių formeles.

Gabaliukuose nykščiu įspausti duobutę ir įdėti po 1 šaukštelį aviečių uogienės ar džemo.

Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 12–15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai