Ingredientai

Avokadai 3 vnt.
Druska pagal skonį
Čili pipirai pagal skonį
Porcijos: 4
Avokado užtepėlė pastaraisiais metais išpopuliarėjo ir Lietuvoje. Dažnai net ir lietuvių kalba parašytuose receptuose naudojamas visame pasaulyje žinomas “guacamole” pavadinimas. Tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais.

Gaminimo eiga

Ši užtepėlė vertinga, nes pagal 100 g produkto avokado yra: - net 15 g mums reikalingų nesočiųjų riebalinių rūgščių 15 g riebalų: 110 mg Omega 3 ir 1689 mg Omega 6. - 20 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN) folio rūgšties - 17 proc. RPN vitamino C. - 14 proc. RPN kalio, - 9 proc. vario.

Nulupame, išimame kaulą ir supjaustome avokadą. Nuplikome pomidorą ir nulupame odelę. Išspaudžiame citrinos sulčių ir suberiame prieskonius. Visas sudėtines dalis sutriname iki vienalytės masės. Paįvairinimui galima kartu sugrūsti ypatingai smulkiai sukapoto vidutinio svogūno ketvirtuką. Galima pagardinti smulkiai kapotais šviežiais (ar šaldytais) krapais.

Patarimai:

Avokadus pirkite tik tamsiai žalios ar baklažano spalvos, gruoblėtu paviršiumi. Tokie turi daugiausia vertingų medžiagų ir yra skaniausi.

Recepto autorė – Virginija.

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais
Lengvai paruošiamas
10 min.

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Greitas šprotų užkandis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Greitas šprotų užkandis

Cukinijų suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Cukinijų suktinukai