Ingredientai

Kukuliai:
Malta jautiena 450 g
Malta kiauliena 450 g
Sviestas 2 v. š.
Pienas 0.33 stiklinės
Malti džiūvėsėliai 0.33 stiklinės
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Maltas muskato riešutas pagal skonį
Druska žiupsnelis
Padažas:
Sviestas 2 v. š.
Miltai 3 v. š.
Grietinėlė 0.5 stiklinės
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Aliejus šlakelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame smulkiai supjaustytą svogūną. Pakepintą svogūną sudėkite į didelį dubenį. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite maltus džiūvėsėlius, juoduosius pipirus, muskato riešutą bei druską, sudėkite maltą mėsą ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą mėsos faršą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai šaltai.

2. Paruoškite padažą – keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite miltus iki geltonumo, maždaug 4–5 minutes. Pamažu supilkite jautienos sultinį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir kaitinkite 6–7 minutes. Pagardinkite druska, pipirais bei cukrumi ir nuimkite nuo ugnies.

3. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite šlakeliu aliejaus. Šaukštu imkite paruoštą mėsos faršą ir pašlapintomis rankomis formuokite kukulius. Dėkite juos ant skardos ir kepkite apie 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje 220 laipsnių karščio, kol gražiai apskrus. Apkeptus kukulius sudėkite į keptuvę su padažu ir dar kaitinkite maždaug 5 minutes. Patiekite su bulvių koše, spanguolių arba bruknių uogiene ir šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai