Ingredientai

Vištienos krūtinėlių filė 1 kg
Česnakai 3 skiltelės
Sūris 100 g
Aliejus 100 ml
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Sūrį ir sviestą sutarkuokite stambia trintuve. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir supjaustykite. Sumaišykite sviestą, sūrį, česnaką ir žalumynus.

Iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus, išdėliokite juos ant pjaustymo lentelės ir padėkite 20 min.į šaldymo kamerą.

Kiekvieną vištienos filė įpjaukite išilgai ir išskleiskite filė kaip knygą, uždenkite maistine plėvele ir gerai išmuškite. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Ant filė dėkite sušaldytą įdarą, suvyniokite iš filė suktinuką ir sutvirtinkite dantų krapštuku. Uždenkite plėvele ir vėl padėkite į šaldymo kamerą dar 15 min.

Paruoškite aptepą. Giliame inde išplakite kiaušinius, įberkite truputį druskos ir į lėkštutę suberkite džiūvėsėlius.

Vištienos filė išimkite iš kameros, išimkite dantų krapštukus. Krūtinėles pavoliokite kiaušinio plakinyje, vėliau apvoliokite džiūvėsėliuose.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite krūtinėles iš visų pusių (apie 10 min), kol apskrus plutelė.

Paskui dėkite į kepimo skardą ir kiškite į įkaitintą orkaitę 10-15 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai