Ingredientai

Petražolės 1 šaukštas
Bazilikai 1 šaukštas
Raudonėliai 1 šaukštas
Kajeno pipirai 2 žiupsneliai
Pienas 2 šaukštai
Druska 1 žiupsnelis
Česnakai 1 skiltelė
Balzaminis actas 1 šaukštas
Rudasis cukrus 1 šaukštelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4
Gardūs blyneliai su balzaminiu pomidorų padažu.

Gaminimo eiga

Persijokite miltus ir juos sumaišykite su kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Padarykite duobutę centre, į ją įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada įmaišykite pieną. Turite gauti vientisos konsistencijos tešlą. Galiausiai įmaišykite sūrį ir žoleles. Uždenkite dubenį plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.

Tuo tarpu paruoškite pomidorų džemą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. (arba 30 sek, jei pomidorai maži). Nusausinkite, nulupkite odeles, o minkštimus pasmulkinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite likusius džemo ingredientus, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies 30-40 min, kol skystis išgaruos ir gausite džemo tirštumo masę.

Kabinkite po šaukštą tešlos, suformuokite rutuliukus ir juos paspauskite, kad gautumėte maždaug 5 cm skersmens blynelius. Pabarstykite žiupsneliu miltų.

Ant gana didelės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite blynelius (po 45-60 sek. iš abiejų pusių). Jie turi būti rusvi ir traškūs. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su balzaminiu pomidorų padažu bei žaliomis salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai